Yunanistan

Antik Yunanistan’ın Kalbine Yolculuk: Atina Gezi Rehberi

Atina gezi rehberi:Akropolis

Atina gezi rehberi’ne hoşgeldiniz! Birlikte Yunanistan’ın başkenti Atina’ya hızlı bir yolculuğa çıkarıyoruz. Aslında Yunanistan’a bu seferki gidişimizde esas amacımız Santorini ve Mikonos’a ulaşmak. Fakat yol Atina’dan geçer de içimiz bu şehri es geçmeye el verir mi? Asla. Bu seferlik kısa bir keşif turu yapıp, bir sonraki ziyarette tam manasıyla hakkını vermeyi umut ediyoruz.

Gelin Atina gezi rehberi nin detaylarına dalmadan önce birlikte genel bir bakış atalım. Antik dönemden kalma tarihi eserleri, muhteşem manzaraları ve sıcak kültürel yapısı ile Atina’nın pek çok ziyaretçinin gönlünü çeldiği doğru. Fakat Atina’yı seven ne kadar çoksa, bir o kadar da “hiçbir şey yok orada” diyeni var. O yüzden tam bu noktada ön yargılarınızı sakince kenara bırakıp öyle devam etmenizi tavsiye ediyoruz. Biz Atina’nın kendine özgü şirin bir yapısı olduğunu hissettik ve Atina’da çok keyifli vakit geçirdik.

Bu arada eğer yeterli zamanınız varsa özellikle Atina Akropolisi’ni rehberli gezmek deneyimin kalitesini kat kat arttıracaktır.

Atina Gezi Rehberi: Atina Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Atina’da sizi nasıl bir atmosfer bekliyor?

Atina gezi rehberi:Atina sokakları

Adımınızı Atina’ya attığınız anda, tarih kokan bir atmosferle modern bir şehrin harmanlanmasının yarattığı etki hissediliyor. Sokaklarında dolaşırken antik Yunan mitolojisinden fırlamış gibi duran tapınaklar, tiyatrolar ve anıtlar sizi karşılıyor. Atina’nın kalbi kabul edilen Akropolis Tepesi nereye gitseniz gözünüze ilişiyor. Burada zamanın içinde kaybolmuş hissetmemek mümkün değil. Fakat n’apıyorduk? Hız kesmiyorduk.

Başlamadan, aşağıya ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz alakalı yazılarımızı linkledik. Saati saatine 1 günlük Atina gezi planı da aşağıda.

Yunanistan

Diğer Yunanistan yazılarını gözden geçirmeyi unutmayın.

Schengen ↗

Henüz Schengen Vizeniz yoksa, vize sürecini detaylı anlattığımız yazımız burada.

1Günde Atina ↗

Sabahtan akşama kadar nefes aldırmayacak bir günlük plana hazır olun.

Atina’ya nasıl gidilir?

Atina gezi rehberi

Atina’ya Türkiye’den ulaşmanın en kolay iki yolundan biri uçakla, diğeri arabayla yolculuk yapmak. Doğrudan Atina’ya veya Atina üzerinden adalara ulaşmak niyetindeyseniz uçak daha doğru bir tercih olacaktır. Eğer arabayla yolculuk planlıyorsanız hiç mola vermeden yaklaşık İstanbul-Atina 12,5 saat. Tabii bu trafik ve sınır kapısı beklemeleri hariç hesaplanan süre.

Arabayla ulaşım konusunda şunu ekleyelim; siz siz olun resmi tatillerde karayoluyla sınır kapılarından uzak durun. Geçen yıl yaptığımız bu hatanın detayları için Thassos Gezi Rehberini ziyaret edebilirsiniz. Eğer resmi tatillere denk getirmek ve ulaşımı arabayla sağlamak konusunda ısrarcıysanız yola 2 gün erken çıkıp 2 gün erken dönün, pişman olmayacaksınız!

Şimdi konumuza geri dönelim. Biz Atina’ya uçakla gitmeyi tercih ettik çünkü nihai hedefimiz Santorini ve Mikonos’a ulaşmaktı. Kısıtlı vaktimiz olduğu için zaman yönetimi önemliydi. İstanbul-Atina uçuşu 1 saat sürüyor.

Atina’ya ne zaman gidilir?

Aslında Atina dört mevsim keyifle ziyaret edilebilecek bir şehir. Hangi mevsimin daha iyi olacağını seçerken gidiş amacı belirleyici bir etkiye sahip.

Kiklad ya da İyonya Adaları’na geçerken uğradıysanız: Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül

Antik yapıları gezip mitolojiye doymak için oradaysanız: Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim

Kalabalıktan uzak kalmak için: Kasım, Aralık

Atina’ya gitmek için vize gerekli mi ve nasıl alınır?

Evet gerekli. Eğer Schengen vize alma süreciyle ilgili detaylı bilgi almak isterseniz, bunun için ayrı bir “Schengen başvurusunda nelere dikkat edilmeli” yazısı hazırladık. Yunanistan geçerli bir Schengen vizesine sahip olmanızı bekliyor. Bu vizeyi başka bir ülkeye gidiş amaçlı aldıysanız lütfen plan yapmadan önce vizenizin multi(çok girişli) olup olmadığını kontrol edin. Yunan Konsolosluğu direkt başvuru kabul etmiyor. Kosmos adında bir aracı kuruma başvurunuzu ileterek vize sürecinizi başlatmanız gerekiyor. Güncel başvuru ücretleri ve gerekli evrak listesini kontrol etmek için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Atina’nın para birimi ve bütçelendirme

Atina gezi rehberi: Frappe

Ne kadar unutmak istesek de Euro Yunanistan’da geçerli olan para birimi.

Yunanistan pahalı mı? Gittiğiniz bölgeye göre çok değişken ama genel olarak fiyat fayda dengesinde bizi mutlu etmeyi başarıyor.

Kahve: 3 – 4,5 Euro

Bira: 3 – 6 Euro

Tavernada yarım litre şarap: 5 – 7 Euro

Tavernada küçük uzo: 4-5 Euro

Akropolis girişi: 20 Euro

Şehir içi ulaşım: 1 gün için havaalanı dahil toplam yaklaşık 10 -17 Euro

Local bir tavernada iyi bir yemek: Kişi başı 15 – 25 Euro.

Atina’ya ideal gezi için kaç gün ayırmalı?

2 gece- 3 günlük bir konaklama ideal olacaktır.

Ben uzun uzun kahve molamı veririm, akşam partiler geç uyur sabah koşturması sevmem erkenden de uyanamam diyenler 1 gece daha eklesin:)

Atina’da internet erişimi

  • e-sim. Telefonunuz destekliyorsa. Bizim deneyimlerimize göre en işlevsel yöntem e-sim satın almak. Oldukça kolay bir işlem. E-sim için Airalo‘yu seçtik. Tek ülke için paketler 5-25 Euro arası. Aynı seyahatte birden fazla ülkeyi ziyaret etmeyi planlıyorsanız buna uygun paketlerde bulabilirsiniz. Her yolculukta internet konusunu nasıl çözeceğimizi düşünmekten biraz sıkılmıştık. Nihayet teknolojinin geldiği bu nokta bizi tatmin etti. Eğer siz de Airaolo‘yu tercih ederseniz SERDAR4152 koduyla hem siz 3 Euro indirim kazanacaksınız hem de biz. Daha detaylı bilgi ve e-sim aktivasyon detayları için yurt dışında internet erişimi ile ilgili yazımıza göz atın.
  • Ortak internet ağlarından yararlanmak. Atina’da ortak internet ağı bulmakta hiç zorlanmadık. Genelde ortak Wi-Fi buldukça bağlanarak satın aldığımız paketin tüketiminde tasarruf sağlıyoruz. Haritaları, ihtiyacınız olan QR’ları, biletleri kısacası internet erişimi gerektiren tüm evrakları yola çıkmadan telefonunuza kaydetmek internet tüketimini yönetmenize yardımcı olacaktır.

Atina Gezi Rehberi: Atina’da Şehir İçi Ulaşım ve Toplu Taşıma

Atina gezi rehberi: Atina Havaalanı

Araştırırken Plaka aşağı Monastiraki yukarı, Syntagma sağa Psiri sola bir çok yer okuyup göreceksiniz. Hal böyle olunca insan bu noktaların birbirinden ne bilelim en azından Kadıköy-Karaköy kadar uzak olduğunu düşünüyor değil mi? İlginç ama hayır.

Atina’nın en sevdiğimiz yanlarından biri hemen hemen her yere adımlayarak ulaşabiliyor olmamızdı. Yürümesi keyifli, hoş manzaralar sunan samimi bir şehir Atina. Üstelik İtalya’da bizi çok etkileyen yemyeşil ve bakımlı balkonlarla burada da karşılaşmak hoştu. Biz Atina’nın sokak ruhunu çok sevdik.

Neyse ne diyorduk? Ulaşım. Evet yürümeyi sevenler her yere yürür dedik ama beni yormayın diyenler de hemen kaçmasın. Onlar için de metro ve otobüs var. Kullanımları oldukça kolay, biletler havaalanı çıkışında, portlarda ve metro içlerindeki otomatlarda satılıyor. İngilizce seçenekle ilerleyip kolayca bilet alınıyor.

Atina Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Havaalanından şehir merkezine metro ve otobüsle ulaşabilirsiniz. Şehirden havaalanına da aynı şekilde. Fakat saatleri kontrol etmeyi unutmayın çünkü metro 7/24 hizmet vermiyor.Eğer gece 12 – sabaha karşı 5 buçuk arasında ulaşıma ihtiyacınız olacaksa metroyu pas geçin.

Bu noktada imdadınıza X95 yetişecek. X95 7/24 çalışan ve Havaalanı-Syntagma arası ulaşım sağlayan bir otobüs. Kalabalık oluyor, biletler otobüse binerken sürücüden alınabiliyor. Ücret 5 Euro. (Havaalanı için Metro 9 Euro). Yaklaşık 1 saat sürüyor. Eğer gidiş gelişlerde saatiniz metroyla uyumlu değilse Syntagma konaklama için mantıklı bir seçenek. Aksi halde valizlerle ulaşım sizi biraz yorabilir.

Rafina-Atina havalimanı arası ulaşım

KTEL kodlu bir otobüs saat 05:00 – 23:00 arasında hizmet veriyor. 4 Euro. Yaklaşık 25 dakika sürüyor. Kullanımı rahat, hiçbir sorun yaşamadık. Rafina’da bekleme süreniz varsa orada ne yapacağız diye endişelenmeyin. Feribottan iner inmez sizi pek çok taverna, restoran ve kafe karşılayacak.

Pire-Atina havalimanı arası ulaşım

X96 adlı otobüs gidiyor ve yaklaşık 40 dakika sürüyor. Fakat Pire’den ulaşım için daha çok tercih edilen yöntem metro.

Eğer Kiklad’lardan Atina’ya dönüyorsanız ve Pire feribotuyla Rafina feribotu arasında kararsız kaldıysanız; direkt havaalanına ulaşım için Rafina, şehir merkezine ulaşım için Pire daha kolay bilginiz olsun. Otobüs biletleri ile ilgili detaylı bilgi ve saat tablolarını güvenilir bir web sitesinden kontrol ettiğinizden emin olmaya çalışın. Linke iliştirdiğimiz web sitesinden diğer ulaşım detaylarını da bulabilirsiniz.


Atina Gezi Rehberi: Atina’da Nerede Kalınır?

Atina’da nerede kalınır diye sorunca karşımıza çıkan ilk üç seçenek; Plaka, Monastiraki ve Sintagma. Bu üç bölgeden hangisinde kalırsanız pişman olacağınızı düşünmüyoruz ama seçimi kolaylaştıran bazı etkenler var:

  1. Havaalanı otobüsüne, metroya ve şehrin en popüler noktalarına hızlıca ulaşmak, merkeze yakın-gürültüden uzak olmak için SİNTAGMA otel önerimiz The Athenians Modern Apartments
  2. Dünyaca bilinen markaların mağazalarından alışveriş yapmak ama tarih tutkusundan da taviz vermemek için MONASTİRAKİ otel önerimiz konaklamış olduğumuz 14 Reasons Why
  3. Atina’nın eski şehir merkezini ve daracık taş sokaklarını keşfetmek, kalabalıkla iç içe olmak için PLAKA’dan önerimiz Gatsby Athens

Biz nerede konakladık?

Monastiraki’de yer alan 14 Reasons Why‘da kaldık. Otele ulaşmakta zorluk yaşamadık, odalar temizdi ve fiyat fayda dengesi açısından da başarılıydı. Gönül rahatlığıyla önerebileceğimiz bir otel.

Atina gezi rehberi: Atina otel

Bu kadar yardımsever ve sıcakkanlı insanı nasıl bir araya getirdiler inanın bilmiyoruz. Çalışan ekip hem çok profesyonel hem de çözüm odaklıydı. Çıkış günü kahvaltıyı yakalayamayacağımız için bize kahvaltı kutusu hazırlayıp paket olarak yanımıza verdiler. Hizmet 10/10

Ama şunu belirtmekte yarar var otel merkezi bir noktada olsa da, havaalanına giden otobüslere 1,7 kilometre uzaklıkta. Eğer gece ya da sabaha karşı havaalanına ulaşmanız gerekiyorsa ve toplu taşımayla ulaşım sağlamak niyetindeyseniz metro çalışmadığı için otobüse binmeniz gerekecek. Otobüs için de bu yolu valizlerle yürümek çok konforlu bir seçenek olmayacaktır. Biz ne yaptık? Yürüdük.


Booking.com

Atina Gezi Rehberi: Atina’da Gezilecek Yerler

Atina gezi rehberi: Atina Akropolis

Seyahat planlama sürecinin kendisi bizi yolda olmak kadar heyecanlandırıyor. Delicesine saati saatine harita yapmak da bunun bir parçası. Atina için hazırladığımız haritayı bizim gibi plan severler için yazıya ekledik. Kaydedebilir ya da kendi versiyonunuzu yaratabilirsiniz.

1. Akropolis ve Akropolis müzesi

Atina gezi rehberi: Atina tapınak

Atina ve Akropolis neredeyse birleşik kelime gibi desek abartı olaz. Akropolis eğer Atina’yı ilk kez ziyaret ediyorsanız mutlaka görülmesi gereken yerler listende ilk sırayı göğüsleniyor. Hatta Atina’da tek bir tarihi alan ziyaret edilecekse bunun Akropolis olması gerektiği konusunda ısrarcı olabiliriz.

Atina Akropolis’i, Atina’nın merkezinde yükselen bir tepe üzerinde yer alıyor. Akropolis, antik dönemde önemli dini, siyasi ve kültürel etkinliklerin merkezi durumuna gelmiş ve zaman içinde farklı uygarlıklar tarafından kullanılmış.

Araştırmalarımıza göre buradaki en etkileyici yapı olduğu söylenen Panthenon Tapınağı, Yunan tanrıçası Athena’ya ithaf edilmiş. Aynı zamanda Propylaea (ana giriş), Erechtheion Tapınağı ve Athena Nike Tapınağı gibi diğer önemli tapınakları da Akropolis’te görebilirsiniz.

Atina gezi rehberi: Atina akropolis

Atina Akropolisi ziyaretinde nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

  1. Spor ayakkabı giyin. Mermer çok kaygan ve tepe noktaya çıkmak zahmetli. Çok zor bir parkur değil fakat rahat bir ayakkabı giydiğiniz için kendinize teşekkür edeceksiniz.
  2. Su bulundurun. Tepe noktada hem otomat hem de içilebilir suyu olan bir çeşme var. Fakat o noktaya kadar suya ihtiyaç duymanız muhtemel.
  3. EEEENNN ÖNEMLİ nokta BİLET. Eğer turla gitmeyecekseniz bileti en az bir hafta önce online olarak satın almak bilet kuyruğunu atlamanıza olanak tanıyacak. Hem vakit kazanacaksınız hem de enerjinizi boşa tüketmemiş olacaksınız. Bu arada online bilet satın almak popüler kabul edilebilecek tüm müze ve antik kentler için geçerli diyebiliriz.

2. Atina Agorası ve Roma Agorası

Agora Eski Yunan’da toplantı yeri veya pazar yeri anlamına geliyor. Tüccarların alışveriş yaptığı, halkın bir araya geldiği bir yer düşünün, günümüz algısıyla çarşı gibi düşünülebilir. Atina Agorası bu yapının en bilinen örneklerinden. Fakat Atina’da Atina Agorası’na ek olarak bir de Roma Agorası var. Bu da Atina’da Romalıların yaptığı bir agora. İlginiz varsa vakit ayırmaya değer.

3. Plaka, Monastiraki, Sintagma Meydanı ve Psyri

Atina gezi rehberi: Atina çarşı
  1. Tarihi dokuyu hissetmek ve eski şehir merkezini keşfetmek için -> Plaka
  2. Sokaklarında yürümek, alışveriş yapmak ve canlı bir semtte vakit geçirmek için -> Monastiraki
  3. Eski Kraliyet Sarayı’nı ve Meçhul Asker Anıtı’nı görmek, muhafız değiştirme ritüeline tanıklık etmek için-> Sintagma
  4. Eğlenceli bir atmosfer, sokak müzisyenleri, tavernalar ve antika meraklıları için -> Psyri

4. Zeus Tapınağı

Hadrian Kemeri’ne giderseniz hemen arkasında Zeus Tapınağı gözünüze ilişecek. Aynı zamanda Akropol’ün zirvesine ulaştığınızda yukarıdaki manzara noktasından da hem stadyumu hem de tapınağı görmek mümkün. Atina arkeolojik alanlarını ziyaret için bir kombo paket bulunuyor. Zeus Tapınağı o kombo pakete dahil. Fakat bazı paketlerde Akropolis dahil değil, seçerken açıklamayı dikkatli okumak gerekiyor.

5. Ulusal arkeoloji müzesi

Eğer bir müze canavarıysanız ve Akropolis’e ek olarak tek bir müze için vaktiniz varsa ziyaret etmeniz gereken yer burası. Dünyanın en büyük Eski Yunan eserleri müzelerinden biri olduğu biliniyor. Müze’de, Yunan Uygarlığı’nın tarih öncesi dönemden İleri Antik Çağ’a eserlerini ve pek çok antik buluntuyu inceleme fırsatınız olacak. 

6. Panathinaiko Stadyumu

1896’daki ilk Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapan stadyum, alanındaki en eski yapılardan biri ve tamamı beyaz mermerden yapılan tek stadyum. (Kaynak: Vikipedi)

Gerçekten heybetli ve etkileyici bir yapı. Araştırma yaparken 2018 yılında burada Scorpions’un konser verdiğini okuduk. Şu an bu cümleyi yazmak bile bizi inanılmaz heyecanlandırıyor, o anı yaşayabilenler için ne kadar eşsiz bir deneyim olduğunu hayal dahi edemiyoruz.

7. Meçhul asker anıtı-değişim töreni

Atina gezi rehberi: Meçhul asker anıtı

Nöbet değişimi Syntagma Meydanı’ndaki Yunan Parlamento Binası’nı önünde saat başı gerçekleşiyor. Özel giysileriyle askerler bir ritüel takip ederek geleneksel bir tören gerçekleştiriyorlar. Kesinlikle vakit ayırılması gereken bir etkinlik. Pazar sabahları saat 11’de askeri bandonun da eşlik ettiği daha kapsamlı ve uzun bir tören gerçekleşiyor. Töreni izlemek tamamen ücretsiz. Saati geldiğinde gidip orada durmanız yeterli. Fakat vakit yaklaştıkça turistler akın ediyor. Dolayısıyla tören saatinden 15-20 dakika önce orada olursanız iyi bir noktadan izleme şansınız artacak.

Yanınızda su bulundurmanızı iyi olur. Çünkü güneşin altında ve ayakta sabit beklemek dakikalar geçtikçe zorlayıcı oluyor. Bu arada kısa tören yaklaşık 10 dakika, uzun tören ise 20 dakika civarında sürüyor. Konumu bulmak için Google Maps’e “meçhul asker anıtı” yazmak yeterli.

8. Ulusal bahçe

Parlamento Binası’nın hemen arkasında bulunan Atina’nın en eski parklarından biri. Yürüyüş yapmak ve yemyeşil bir ortamda mola vermek için ideal.

9. Hadrianus kemeri ve kütüphanesi

Hadrianus Kemeri, Atina’da bulunan bir Roma kemeri.

Hem Hadrianus Kemeri hem de Hadrianus Kütüphanesi MS 132 yılında Roma imparatoru Hadrian tarafından, şehre katıkılarını sunmak amacıyla yaptırılmış.

Hadrianus Kütüphanesi zamanında sadece bir kütüphane olarak değil, müzik ve çeşitli ders salonlarını içeren bir merkez olarak kullanılıyormuş.

Atina gezi rehberi: Hadrianus Kemeri

Atina Gezi Rehberi: Atina’da Yeme İçme ve Gece Hayatı

Deniz ürünlerini seviyorsanız Atina’da aç kalmanız imkansız. Eğer adalara geçerken Atina’ya transit uğruyorsanız, gerçek bir Yunan mutfağı deneyimi için vakit ve bütçeyi kesinlikle burada ayırın. Çünkü adalarda ne o hep konuşulan “10 Euro’ya kolum kadar ahtapot yedik” dedirten ahtapotları göreceksiniz, ne de Yunan geleneği olan o dev porsiyonları bulacaksınız bizden söylemesi.

Yunanistan’da gece hayatı deyince akla ilk sırada tavernalar geliyor. Ama tavernaların yanı sıra Atina, Akropolis manzaralı teras barlarıyla da oldukça popüler. Bu mekanların çoğunda yemek servisi de bulunuyor. Eğer akşam yemeği için yerel tavernalara bir alternatif arıyorsanız A for Athens gibi bir roof barda akşam yemeği yiyerek Akropolis’i ışıklar içinde izleme şansına sahip olabilirsiniz.

Atina restoranları ve sokak lezzetleri

Şimdiii Türk mutfağı hepimizin hassas noktası, bu konuda hem fikiriz. Yunan mutfağında bizim kültürümüzdekine çok benzer yemekler olduğu da doğru. Ama tam manasıyla yemek deneyimini yaşamak ve kültürün yemeğe katkılarını anlayabilmek için kıyaslamadan, ön yargısız bir deneyimle durumu ele almak gerektiğine inanıyoruz.

Uzun lafın kısası; souvlaki yiyip bizim şiş, gyros yiyip bizim tavuk döner, yunan musakkası yiyip bizim musakka, pita yiyip bizim tırnak pide dememek lazım. Siz demiyor musunuz diyeceksiniz: İtiraf edelim, evet:) Ama bunu eleştirel bir yerden yapmama gayretindeyiz. İki kültürün birbirine etkilerini gözlemlemek ve yemeklerin farklı yorumlarını denemekten keyif alıyoruz. Gelelim önerilerimize:

Souvlaki için –> Kostas

Öğrendiğimize göre souvlakinin ne olduğu Yunanistan’ın neresinde olduğunuza göre biraz farklılık gösterebiliyor. Bazen souvlaki ile kastedilen genel olarak bir pita dürümüyken bazen bizdeki şiş mantığıyla hazırlanan popüler bir Yunan fast food ürünü olabiliyor. Bizim blogda souvlaki ile anlatmak istediğimiz şey bildiğimiz şiş. Yunanlar bu şiş işinden anlıyor. Porsiyon olarak ya da pita arasında servis ediliyor. İçinde caciki ya da benzeri soslar, domates ve kızarmış patates bulunuyor. Marinasyondan mı nedendir bilmiyoruz ama denediğimiz tavuk ürünleri de dana ürünleri de hep yumuşaçık ve sulu suluydu.

Kostas ayaküstü bir mekan. Uzun dinlenmeler için uygun değil, bunu bilerek gitmekte fayda var. Souvlaki lezzetli. Yanlış hatırlamıyorsak 4,5 Euro civarıydı.

Atina’da fiyat performans taverna önerimiz –> Atlantikos

Restoran seçimi bizde genellikle Serdar’a düşüyor çünkü o lokal mekanları gözüne kestirip seçme konusunda doğal bir yeteneğe sahip. Atlantikos’u da daha önce seçtiğimiz restoranların ya kapalı ya da dolu olması sonucu Serdar’ın duruma el atması sayesinde bulduk. İyi ki de öyle olmuş. Fiyat/performans dengesi ve lezzetten tam puan verdik.

2 kişi içki dahil 35 Euro hesap ödedik. Üstelik sınırsız soğuk su ikramı da vardı:) Servis biraz yavaş.

Krasopoulio tou Kokkora ve Bandiera

Listemizde olan fakat deneme fırsatı bulamadığımız restoranlar. Özellikle Bandiera’da baya bir aklımız kaldı. Fırsat bulur da giderseniz yorumlarda izlenimlerinizi paylaşmayı ihmal etmeyin, bir sonraki gidişlerimiz için hepimize fikir olur.

Atina’da gece hayatı

Baba Au Rum – Monastiraki

six d.o.g.s. – Monastiraki

The Clumsies – Monastiraki

The 7 Jokers – Syntagma

Cinque Wine Bar – Psiri

A for Athens Bar – Monastiraki

Buena Vista Social Bar- Psiri

Atina gezi rehberi için son yorumlarımız ve bi’ takım öneriler

Sonuç olarak;

Sırf bir gastronomi şöleni yaşamak için ve sokaklarında keyifli keyifli yürümek için bile Atina’ya gelinir. Hatta gelmişken Stadyumda bir konser izleyebilmenin sınırları zorlanır.

Hiç bahsetmedik ama araba kiralamak Atina için gereksiz bir efor olacaktır, toplu taşıma kullanımı kolay ve genel olarak da yürümek çok keyifli.

Bir yerli rehber Atina için; “ Atina müze müze gezilecek değil, deneyimlenecek bir şehir” diyor. Her kelimesine katılıyoruz.

Atina’yla ilgili olumsuz yorumlar ve yazıları (özellikle yabancı bloglarda karşılaştık) gerçekten anlamlandıramadık. Galiba hangi beklentiyle gidildiği doğru deneyimi yakalayabilmek için önemli bir etken. Atina şirin, sempatik ve kendine özgü bir atmosfere sahip. Kendimizi sokaklarda, saat kaç olursa olsun rahat hissettik.

Okuduklarımız içinde doğru olan bir nokta, ne yazık ki Atina’da sık sık sokakta yaşayan insanların önünden geçip gidiyorsunuz. Ama rahatsız edildiğimiz ya da güvenlik riski hissettiğimiz olmadı. Sanırım bir Avusturyalı’yı çok şaşkına çevirecek olan bu durum biz Türkler için o kadar da sıra dışı değil. Keşke olmasa, o ayrı.

Gördüğümüz kadarıyla polisler gerçekten işini özenle yapıyorlar. Bu durum şehir içi düzenin sürmesine olumlu etkide ediyor.

Barlar, restoranlar, balkonlar, teraslar Atina yeşil yeşil bir şehir. Öylesine kendi haline bırakılmış yeşil değil ama. Peyzajlı, özenli, bakımlı yeşil. Bu detayı nerede görsek etkileniyoruz, Atina’yı bu yönden de sevdik.

Yine gelir miyiz? Neden olmasın:)

Mischief Managed! Muziplik Tamamlandı!

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir